Odgušenja vertikala

Otpušavanje kuhinjske, kišne, kanalizacione vertikale

Mašinsko otpušavanje kuhinjske vertikale vrši se mašinskim sajlama na elektro pogon i vozilom WOMA pod visokim pritiskom vode (u retkim slučajevima).
U 99% slučajeva uzrok koji dovodi do zapušenja kuhinjske vertikale jeste masnoća. Ona se taloži na zidove cevi i tako vremenom napravi toliki talog da je prosto nemoguće da voda normalno protiče kroz cev.

Još jedan od uzročnika zapušenja kuhinjske vertikale je talog od kafe koji se sipa u sudoperu. Na kraju on u kombinaciji sa masnoćom završi zalepljen na zidove cevi i dovodi do zapušenja.

Mašinsko odgušenje kišne vertikale i čišćenje oluka na stambenim, poslovnim i industrijskim objektima, vrši se pomoću mašine specijalno namenje za tu vrstu otpušenja kao i vozilom WOMA pod visokim pritiskom vode.
Detaljno čišćenje vertikalne cevi od kišne kanalizacije ili oluka od raznih naslaga.
Ručno čišćenje oluka i odnošenje smeća.

Najčešći uzroci zagušenja su lišće i grančice koje otpadaju sa obližnjeg drveta ili neki drugi materijali.

odgusenje-vertikala

Otpušenje kanalizacione vertikale vrši se mašinskim spiralnim sajlama i WOMA vozilom pod visokoim pritiskom vode (u veoma retkim slučajevima).
Najveći uzroci zagušenja vertikale su vlažne maramice, ubrusi, štapići za uši… Tu su još i razni materijali koji su sipani u odvod tokom adaptacije stana. Oni su se vremenom nataložili i napravili zagušenje. Ovaj problem se rešava vrlo efikasno specijalnim alatima za otpušenje kanalizacije.

Vršimo preventivno čišćenje kanalizacionih vertikala (nije bitno koliko zgrada/kuća ima spratova – to ne menja našu efikasnost).